Coach

Sági Emese

Ondrikné Sági Emese vagyok, coach, karrier tanácsadó és HR vezető. Vidéken élek a családommal, a férjemmel és a lányommal.

Végzettségeim:

– angol szakos nyelvtanár (Miskolci Egyetem, Bölcsészettudományi Kar angol nyelvtanári szak);
– idegenforgalmi ügyintéző, szállodás, idegenvezető technikus (Eötvös József Iskolaalapítvány Szakközépiskola);
– humánmenedzsment szakértő (Budapesti Corvinus Egyetem)
– coach (GROW Integratív Coach képzések Foundation és Practitioner szint)

A coach képzés során a Gestalt szemléletbe különösen beleszerettem, jelenleg Gestalt terapeuta képzésre felvételizek. Több, mint húsz év alkalmazotti lét után fejest ugrottam a vállalkozói életbe, ami bár több kihívás elé állított, mégis hatalmas ajándék számomra.
A HR és a coaching ötvözéséből született meg első könyvem 2020. szeptemberében, melynek címe: Bármi lehetsz – pályaváltó történetek. 2021-ben pedig második könyvemen dolgozom, mely a minket embereket körülvevő szabályrendszerekről, keretekről és azok átalakításáról szól.

A szakmai pályafutásom során voltam nyelvtanárnő, titkárnő, HR csoportvezető, majd osztályvezető. Mindig azt kerestem, az töltött el boldogsággal, ha segíthettem a környezetemnek. Mind a coaching, mind a karrier támogatás egy olyan értékteremtő szolgáltatás, melyekkel a legjobbat hozhatom ki a coachee-ból, azaz a kliensből és egyúttal magamnak is nyereséget teremtek az önfejlesztés terén, mert minden egyes coaching egy win-win kimenetelt eredményező folyamat. Amikor elindultam az önfejlesztésemben, rájöttem, hogy mi akarok lenni: Válasz Vadász, aki keresi a legjobb erőforrásokat önmagában, a számára legjobb megoldást és a legtöbb lehetőséget, hogy mindig lehessen választani. A vadászat pedigabban rejlik, hogy a lehető legprecízebb módon tartok a célra, fókuszálok abba az irányba, ami felé el akarok jutni. Ezt a látcsövemet: a coaching szemléletet adom át örömmel az üzleti partnereimenk, hogy reziliens módon haladjanak a megoldásaikkal a legfőbb céljuk felé.

Hiszem, hogy:

* a leírt és a kimondott szavaknak hatalmas ereje van;
* nem elég álmodozni, de el is kell indulni a céljaink felé, ha igazán akarjuk őket;
* a pozitív életszemlélet pozitív környezetet tükröz vissza ránk;
* erőforrásaink hatalmas kincsek, fel kell ismerni őket, meg kell látni, hogy ezek bennünk vannak és bátran használni kell őket;
* az erőszakmentes kommunikáció ismerete és alkalmazása már a siker egyik alappillére;
* nincs teljes tökéletesség;
* vannak tökéletes pillanatok, percek, akár órák, amelyek boldogsággal töltenek el;
* az életünk bármely területét átkeretezhetjük;
* a hála és a szeretet viszi előre a világot.
* Hiszem, hogy sosincs túl későn elindulni egy új cél felé!