Fókusz – Mi is ez nekem és mi lehet neked?

Mi nekem a fókusz?

A belső középpontom, a hatékonyságom, a masszív figyelmem, a zoomolás, amikor látom a nagy egészet és egyre tudom szűkíteni a látószögemet a legapróbb, legkifinomultabb részletekig.

Mi kell mindehhez? Hogyan érhetem el?

A fókuszáláshoz KELL az ODASZÁNÁS. Oda kell adni magamat, a figyelmemet, a koncentrációmat, a drága időmet.

Mit ad a fókusz? Mihez segít hozzá?

Azt mondom, ha megfizeted a fókusz tartását – mert ennek ÁRA VAN -, akkor megkapod a NYERESÉGet. Eléred a célod, végig mész az úton és mindaz, amin átmész, a tiéd lesz! Nem csupán a célt nyered el, de tanulsz és fejlődsz az út során. Ezt is a fókusztól kapod, mert odaszántad magad, a célhoz vezető útnak szentelted magad.

Mi a plusz nyereség?

VÁLASZTÁSI LEHETŐSÉGEK sora, több opció állhat elő, ha igazán azzal foglalkozol, aminek odaadod az idődet! Tesztelheted a különféle módozatokat, ezzel pedig a monotonitást hagyhatod el. Varázslatossá teszi -teheti – az utadat! Ugyanazt csinálhatod többször, de másképpen.

Mi segíthet a fókuszált állapot elérésében?

Ha be tudod lőni a célt a figyelmed középpontjába; ha minden mást ki tudsz kapcsolni, ami elvonna a legfontosabb kiválasztott dologtól; ha kipihent vagy és a legmegfelelőbb formádat hozod eközben – mindez támogat téged. A fókuszálás tehát sokkal több és mélyebb a legfőbb tevékenységünknél, érdeklődési körünknél. Több annál a definíciónál is, miszerint a fókusz az áltaunk megalkotott tiszta víziónk minőségét vagy eredményét mutatja. A fókusz, amikor kizárjuk a külvilág zaját, már nem csupán a célra-tartást, de a figyelmet megzavaró, elterelő dolgok összecsomagolását is jelenti. Gondoljunk csak bele: mennyi mindenre van szükségünk a pontos célratartáshoz, amikor lőni tanulunk, amikor vizsgázunk, amikor vállaltot irányítunk, amikor különböző tevékenységeket hangolunk össze.

A fókuszt megérteni és jól használni nagyszerű megoldásokhoz juttathat mindenkit. Mindenkinek elérhető, mindenki igénybe veheti. Az eredmény pedig az egyéntől függ minden esetben; attól, hogy ki hogyan használja fel. Mennyit tesz bele, hogyan szánja magát oda. Se többet, se kevesebbet nem vehet ki belőle senki. Fontos ezt látni és tudni: a lehetőségeit mi határozzuk meg.